Oxford

Daar hoef ik niet veel over te schrijven, foto's spreken voor zich. Alhoewel het allemaal dicht bij elkaar ligt moet je je vooraf orienteren wat je zien wilt. Zo zijn er ontzettend veel Colleges, deels te bezichtigen inclusief de eetruimte, deels moet er entree betaald worden en andere zijn gewoon gesloten voor publiek. In 1 dag kan je al ontzettend veel zien. Wil je echter overal naar binnen dan heb je 2 of 3 dagen nodig omdat colleges veelal alleen opengesteld zijn tussen 14.00 en 16.00 uur. Overigens is het museum gratis. Wat ik wel aanraad is om de stad van bovenaf te bekijken, dit kan vanaf de top van het theater of van de kerktoren van de Corpus Cristie. Beiden entree £ 5,00.

TIP: Het parkeren kost in en rond de stad tussen £ 3.00 en 3.50 per uur. Omdat je minimaal 6 tot 8 uur er rond loopt is dit al snel £ 20,00.

Alternatief is de bus. wij hebben overnacht in Ramada en de bus stopt bijna voor de deur. Retourtje kost £ 4.20 p.p. Dat scheelt en je hoeft niet te zoeken naar een plek. Ben je echter met 4 man dan is het wellicht goedkoper om toch in de stad te parkeren.